Kom naar de programma amuse!

Welke groeifasen heeft een bedrijf?

groeifases Nov 02, 2021
Welke groeifasen heeft een bedrijf?

Welke groeifasen heeft een bedrijf? Ontdek de vijf groeifasen van Scaling up en leer niet alleen hoe je harder werkt, maar ook hoe je slimmer werkt..

Het overkomt elk groeiend bedrijf... of je een ervaren ondernemer bent of niet. Heb je ook het gevoel dat je onderneemt met de handrem erop?


Het schuurt. Je werk hard, je doet enorm je best, maar het lijkt niet te leiden tot verdere groei. Vaak horen we met een diepe zucht dat het voelt als een glazen plafond. Het plan is toch goed? Onze mensen zijn toch goed? 

Dat het even niet meer stroomt is normaal. Dat toont veel onderzoek aan, onder andere van Greiner en van Adizes. Elk bedrijf maakt sprongen van ontwikkeling. Die sprongen zijn voor elk bedrijf hetzelfde, waar ook ter wereld en ongeacht de branche. 

Hoe herken je dat het tijd is om zo'n sprong te maken? En misschien nog belangrijker: hoe breek je daar door heen? De enige factor die de groeisprong aankondigt is het aantal mensen met wie je werkt. Alle mensen, dus geen FTE’s. ZZP’ers die veel voor je werken tellen ook mee. 

De eerste vijf fasen van bedrijfsgroei zijn: 

 

Elke fase kent zijn eigen kenmerken en uitdagingen. Je breekt door naar de volgende groeifase als je anders gaat werken in plaats van harder werken. “Je gaat het pas zien als je het door hebt.” zoals Johan Cruyff al zei. 

In welke groeifase zit jij?

En wil jij door naar de volgende fase? 

Download het werkboek

Download het werkboek en ga direct zelf aan de slag met de Scaling up for impact methode. 

Al 1000+ impact ondernemers gingen je voor

Download het werkboek

Recente blogposts

Los de vijf frustraties van teamwork op

Scaling up en Vijf Frustraties van Teamwork

Wat is een Scale up?