groeifases scaling up

De vijf groeifasen van scaling up

Nov 02, 2021
Het overkomt elk groeiend bedrijf... of je een ervaren ondernemer bent of niet. Heb je ook het gevoel dat je onderneemt met de handrem erop?

Het schuurt. Je werk hard, je doet enorm je best, maar het lijkt niet te leiden tot verdere groei. Vaak horen we met een diepe zucht dat het voelt als een glazen plafond. Het plan is toch goed? Onze mensen zijn toch goed? 

Dat het even niet meer stroomt is normaal. Dat toont veel onderzoek aan, onder andere van Greiner en van Adizes. Elk bedrijf maakt sprongen van ontwikkeling. Die sprongen zijn voor elk bedrijf hetzelfde, waar ook ter wereld en ongeacht de branche. 

Hoe herken je dat het tijd is om zo'n sprong te maken? En misschien nog belangrijker: hoe breek je daar door heen? De enige factor die de groeisprong aankondigt is het aantal mensen met wie je werkt. Alle mensen, dus geen FTE’s. ZZP’ers die veel voor je werken tellen ook mee. 

De eerste vijf fasen van bedrijfsgroei zijn: 
  1. startup: minder dan 10 medewerkers. Groei door creativiteit. 
  2. rollercoaster: 10-25 medewerkers. Groei door leiding. 
  3. puber: 25-100 medewerkers. Groei door management. 
  4. scaleup: 100-200 medewerkers. Groei door écht delegeren. 
  5. flow: 200+ medewerkers. Groei door samenwerking. 
Elke fase kent zijn eigen kenmerken en uitdagingen. Je breekt door naar de volgende groeifase als je anders gaat werken in plaats van harder werken. “Je gaat het pas zien als je het door hebt.” zoals Johan Cruyff al zei. 

De komende weken beschrijven we deze fasen in detail. In de eerstvolgende post over hoe die groeifasen ontstaan en vooral hoe je ze ontstijgt.