Impact Team

Scaleup Impact is opgericht door Anna Chojnacka en Pieter van Osch.

Beiden zijn gepassioneerd over purpose-driven ondernemerschap, tech en scaling up.

Scaleup Impact is het enige opleidingscentrum in Europa met coaches die zowel gecertificeerd en ervaren zijn in de Scaleup methode als in businessmodellen die positieve maatschappelijk impact beogen.

Deze twee werelden hebben we samen gebracht in de Impact Habits: De makkelijkste weg naar betekenisvolle groei.

 

Waarom doen wij het?

Bij Scaleup Impact geloven wij dat bedrijven en ondernemers een verantwoordelijkheid hebben naar de maatschappij. De economie is een krachtig middel dat de oorzaak is van de grootste problemen in de wereld, denk bijvoorbeeld aan armoede, klimaat en milieu. Met een authentieke purpose kun je je bedrijf inzetten als een 'force for ding good', om met een menselijker bedrijfsklimaat bij te dragen aan het herstel van de samenleving. ''met  'hogere waarden' zijn moderne organisaties het best in staat de wereld te veranderen'' (Secretan, 1973).

Hoe doen wij het?

Scaleup Impact ontwikkelt potentieel bij purpose gedreven ondernemers en hun groeiteams met een gestructureerd groeiprogramma en een levendige community. Onze visie is dat duurzaam groeien alleen kan door anders te werken door het aanleren van nieuwe disciplines. Dat doe je met de Impact Habits: je leert gedisciplineerd te denken en mensen leren gedisciplineerd  te werken aan een excellente uitvoering. Onze kernwaarden zijn:

  • minimalistische excellentie;  laserfocus op hier en nu, draag bij wat nodig is (en niet wat kan) - alles eraf en eruit halen dat niet de kern raakt - alles streven we naar maximale simpelheid in combinatie met maximale opbrengst van de tool / interventie die we op dat moment gebruiken. hoe weten we of we dat hebben? in een perfect ontwerp kan altijd wel iets bij (en daar waken we voor), maar er kan nooit iets af, want dan 'mis je het punt'. Maak moedige keuzes om potentieel vrij te spelen
  • wij rekenen op elkaar;  zeggen wat je doet, doen wat je zegt, lever eindproducten op en neem je plek in
  • elk moment is waardevol; geef het beste (of geef niets), we gaan gelijk aan het werk (we verkopen niet) en vier elk moment

Wat doen wij?

Wij begeleiden ambitieuze ondernemers met winstgevende purpose door superpraktische impact programma's

Het Impact Habits-programma is gebaseerd op Scaling up en wij breiden dat uit met de Impact tools. Je krijgt Scaling up met daarbij focus op drie aandachtsgebieden:

  • duurzame impact: Voor bedrijven die vanuit een authentieke purpose waarde creëren op lange termijn en daarmee positief bijdragen aan onze wereld. Purpose-driven bedrijven die winstgevend zijn dragen het meeste bij aan duurzame impact.
  • menselijke maat: Mensen maken verschil. De goede mensen op de goede plek op het goede moment… dat leidt tot een wereld van verschil voor verschil in de wereld. Wij geloven dat bedrijven die de menselijke factor vormgeven met vakmanschap, vertrouwen en verbinding de toekomstige winnaars zijn.
  • habits die werken: Uiteindelijk is ondernemen ook een kwestie van de juiste gewoontes, zoals zoveel in het leven. Een boek lezen of eenmalig een training volgen geeft veel inspiratie, maar zet waarschijnlijk weinig in beweging. Daarom geven wij in onze programma’s veel aandacht aan het bouwen van de goede gewoontes. Gewoon omdat dit groeien gemakkelijker en leuker maakt. Discipline maakt je vrij!

We hebben drie versies van de Impact Habits:

  • Impact Habits ‘open’: het klassikale programma met meerdere ambitieuze bedrijven
  • Impact Habits ‘exclusief’: het voormalige in-company waarin we met één team werken aan Impact Habits
  • Impact Habits ‘eigen tempo’: een programma met veel minder facilitering, ‘self-paced’ of ‘DIY’ in het Engels of ‘eigen tempo’ op z’n Nederlands. (in ontwikkeling)

Het Impact Team

IMPACT HABITS | IMPACT COACH

Pieter van Osch

“Discipline maakt je vrij!”

Pieter heeft 30+ jaar ervaring als ondernemer, eerst internationaal met VC-gefunde tech-bedrijven en de laatste 10 jaar als gecertificeerd Scaling up ondernemer. Vrij om bij te dragen aan echte authentieke impact. Pieter gelooft dat dit precies is wat er nu nodig is.

Pieter is in 2009 co-founder van ScaleUp Company en sinds 2009 gecertificeerd Scaling up coach. Pieter heeft inmiddels 703 bedrijven in Europa beleid met de Scaling up-methodiek. Pieter is auteur van het boek De Betekenisformule, waarin profit * purpose centraal staat.
Impact Habits | Impact Coach | Pieter van Osch
Impact Habits | Impact Coach | Vincent van Geffen
IMPACT HABITS | IMPACT COACH

Vincent van Geffen

"voor een leven dat de moeite waard is, moet je moeite doen"

Vincent, een ondernemer en coach die laat zien dat het anders kan. Samen het beste er uit halen, uit mensen, uit processen en uit je bedrijf. Hij gelooft dat mensen en de wereld in de basis goed zijn, alleen wordt het potentieel niet optimaal benut. Maar voor een leven dat de moeite waard is, moet je moeite doen. Ook in je bedrijf.

Vincent, 32 jaar, ruim 10 jaar ondernemer en sinds kort impact coach. Hij startte in 2013 met de Zalen van Zeven met als doel om leegstaande kerkgebouwen nieuw leven in te blazen. De winst ging naar de kerkgebouwen, goede doelen en Zalen van Zeven. Win-win-win. Als dat geen positieve impact is!

 
IMPACT HABITS | SCALE UP SENIOR COACH

Anna Chojnacka

'Self-transcedent to be the best'

‘Goed doen is niet iets wat je in de tijd of met het geld doet dat je ‘over hebt’. Niemand iemand heeft tijd of geld ‘over.’

Goed doen hoort in de kern van je zakelijk propositie. Het past niet alleen bij de tijdgeest, maar is ook een uiting van gezond zakelijk verstand. Bedrijven die positieve maatschappelijke impact beogen presteren tot maar liefst 10x dan de rest’

Anna heeft de ScalingUp methode uit eerste hand mogen meemaken bij het runnen en opschalen van haar bedrijf GoodUp. Inmiddels is ze zelf gecertificeerd ScaleUp coach met een passie voor het schalen van Impact ondernemers en heeft 44 bedrijven begeleid bij hun groeiproces.

Daarnaast is Anna een veelgevraagd spreker op het gebied van het versnellen van positieve verandering zowel in het bedrijfsleven als de maatschappij.

Impact Habits | Impact Coach | Anna Chojnacka