Kom naar de masterclass

Scaleup Impact werkboek

Creëer overzicht en duidelijkheid: Leer hoe je jouw complete bedrijfsplan op één A4'tje zet!

Download het gratis werkboek

Waarom dit werkboek?

Dit werkboek is essentieel voor het begrijpen en implementeren van Scaling Up. Het unieke aspect van het samenvatten van het hele bedrijfsplan op één A4'tje zorgt voor duidelijkheid en overzicht. In de afbeelding worden de vijf voordelen van Scaling Up weergegeven, die van groot belang zijn voor het succes van een bedrijf.

De kern van de Scaling Up for Impact-aanpak is het bereiken en behouden van een dynamisch evenwicht tussen profit en purpose, waarbij de focus ligt op mensen en processen. Deze aanpak is gebaseerd op de principes van Scaling Up, maar bevat specifieke elementen en tools die speciaal zijn ontworpen voor impactondernemers.

Om de methode effectief toe te passen, is het van belang om dit werkboek zorgvuldig door te lezen en de opdrachten in te vullen. Het werkboek is opgedeeld in twee delen: purpose (effectieve strategie) en profit (efficiënte uitvoering), en behandelt twee belangrijke stappen. Door actief met het werkboek aan de slag te gaan, kun je jouw bedrijf laten groeien en de gewenste impact realiseren.

De 5 voordelen van Scaling up

Download hier het werkboek 

Al 1000+ impact ondernemers gingen je voor

Vul het onderstaande formulier in om direct toegang te krijgen tot het Scaleup Impact werkboek. Ontdek de waardevolle inzichten en tools die je helpen bij het opschalen van je impact onderneming.

Sluit je aan bij een groeiende community van impact ondernemers die met succes de principes van Scaling up for impact toepassen. 

Het Scaleup Impact werkboek

Wat ga ik leren?

Het Werkboek Impact = Profit × Purpose is bedoeld als een snelle introductie tot de aanpak van ScaleUp Impact, die tot doel heeft meer impact te creëren door profit en purpose in dynamisch evenwicht te brengen. Het werkboek biedt de mogelijkheid om het door te lezen en de oefeningen erin uit te voeren.

Het beste resultaat wordt behaald wanneer elk lid van het managementteam of leiderschapsteam het werkboek individueel invult en vervolgens de verschillende perspectieven binnen het team bespreekt. Het uiteindelijke doel is om tot een gedeeld perspectief te komen dat wordt vastgelegd in één pagina: het Impact Canvas.

Als er vragen zijn over het werkboek, het invullen van de oefeningen of de volgende stappen, aarzel dan niet om contact op te nemen met Marieke Harderwijk en Pieter van Osch via [email protected] of [email protected].

Belangrijkste onderwerpen

  • Scaling Up: Verne Harnish ontwikkelde de Scaling Up-methode, een besturingssysteem voor groei dat relevant en praktisch is voor snelgroeiende bedrijven. Het boek beschrijft vijf voordelen van Scaling Up, waaronder het op één A4'tje zetten van het gehele bedrijfsplan.

  • Scaling Up for Impact: De kern van de Scaling Up for Impact-aanpak is het bereiken en behouden van een dynamisch evenwicht tussen profit en purpose, met een focus op mensen en processen. Deze aanpak bouwt voort op Scaling Up en bevat specifieke elementen en tools voor impactondernemers.

Belangrijkste inzichten

  • Purpose: Het invullen van het Ikigai-model helpt bij het bepalen van de authentieke purpose van het bedrijf, het oplossen van een wereldprobleem, het identificeren van kerncompetenties en het definiëren van de impactmotor.

  • BHAG: Het formuleren van een Big Hairy Audacious Goal (BHAG) geeft een heldere stip aan de horizon en inspireert het bedrijf om een aanzienlijk doel te bereiken.

  • Profit: Efficiënte uitvoering van purpose resulteert in profit. Het werkboek behandelt stappen zoals het bepalen van succespijlers, 3-jaarsprioriteiten, 1-jaarsprioriteiten en prioriteiten voor het huidige kwartaal.

Dit zeggen ondernemers over Scaleup Impact

Ervaringen van andere impact ondernemers

Eric Otten

Samen met Scaleup Impact hebben we gewerkt aan focus en structuur om op te kunnen schalen en zo onze impact te vergroten. Heerlijk om die onnodige ballast achter ons te laten en met het volledige team laserfocus te hebben. Wat ons flinke stappen laat maken! (2020)

Rob van den Dool

Scaleup Impact heeft ons ontzettend goed geholpen. Onze bedrijfscultuur & processen zijn meer afgestemd op ons cultuur DNA. En ook onze impact- en economische doelstellingen worden breder behaald én gedragen. (2020)

Paul Geurts van Kessel

Scaling up for impact verstevigt de kern van de organisatie en hebben een positief effect op het team. Ik werk nu meer uren áán mijn bedrijf. Ik ben minder bezig met operationele brandjes blussen (Paul Geurts van Kessel, 2021).