Neem deel aan onze gratis workshop!

Scaling up for impact | Chief people

Marieke Harderwijk

Tijdens mijn opleiding aan de Hoge Hotelschool heb ik verschillende stages mogen lopen. Bij één van de laatste stages maakte ik bewust de keuze voor een bedrijf wat aangaf:

‘mensen zijn bij ons de belangrijkste asset’. Als je goed bent voor je mensen, dan zullen zij dat ook voor anderen zijn’. Dat was iets waar ik op dat moment heel erg enthousiast van werd.

Maar eenmaal daar aan de slag kwam ik van een koude kermis thuis en merkte ik dat het er in de praktijk helemaal niet zo mensgericht aan toe ging. Dat was eigenlijk ook het moment dat ik besloot: dit is niet iets wat bij mij past. En vandaag is de dag is dit nog steeds iets waar ik me aan vasthoud.

In de jaren erna maakte ik kennis met de Scaling Up structuur en wat dit voor bedrijven kan betekenen. Ook leerde ik Pieter kennen, door de jaren heen hielden we contact tot het moment dat hij me de kans gaf om in te stappen in het bedrijf. Iets wat ik zelf nooit had verwacht en wat ik super spannend vond (nog steeds wel eens trouwens).

Voor mij voelt het extra bijzonder. Want eigenlijk is dit ook precies waar we met ScaleUp Impact voor staan, onze slogan zegt genoeg: NextGen Entrepreneurship. Voor mij heeft dit dus ook echt een persoonlijke betekenis.

Onze samenwerking is een levend bewijs van ons geloof in het voortzetten van bestaande bedrijven op een toekomstbestendige manier. En niet alleen zelf, maar ook samen met onze klanten werken we aan een naadloze overdracht van leiderschap aan de nieuwe generatie, waardoor het bedrijf zich kan ontwikkelen en groeien met een duurzame positieve impact!

Marieke Harderwijk | Scaleup Impact customer advocacy & business coach