Neem deel aan onze gratis workshop!

Scaling up for impact | Chief product

Djarno van Horen

"The future of profit is purpose"

Na 2 masters (Financiering & Strategie) studeerde ik in 2020 af. En dus stond ik voor een keuze: ging ik, net als veel vrienden, de wereld van de grote corporates in? Of is er iets wat véél beter bij me past? Alleen al omdat ik mezelf die vraag stelde, wist ik dat dit laatste het geval zou zijn.

Om tot een keuze te komen, had ik 3 criteria:

  • Een baan waarin mijn passie voor strategie uitbouw
  • Een baan waarin ik werk met en voor MKB bedrijven
  • Een baan waarin ik werk voor impact bedrijven

Toen Scaleup impact op mijn pad kwam, was ik snel verkocht. Want... hier werk ik aan dat waar je me ‘s nachts voor wakker mag maken: strategie! 

En poeh, wat is dat een buzzword zeg. Want, wat is goede strategie? En hoe maak je dat nou praktisch? Dát zijn de vragen waarvan mijn hart sneller klopt. In de vroege ochtenduren lees ik hier aandachtig over. Mijn kijk? Strategie zijn de bovenliggende keuzes die je plannen aansturen. Veel bedrijven hebben geen strategie, maar enkel plannen. Daar verwonder ik me over.

Nu vraag je je wellicht af: ‘’waar komt dat vandaan?’’ Daarvoor heb ik 2 aanwijzingen. Op basis van gesprekken met moederlief en ons mooie team. Komen ze:

Moederlief: ‘’Als iedereen links gaat en Djarno denkt rechts, dan gaat Djarno rechts’’. Als ik iets niet begrijp, zal ik niet snel volgen. En dus ga ik het goede gesprek met je aan. Tot we elkaar begrijpen. Or agree to disagree. Maar altijd in verbinding.

Ons mooie team: ‘’Mand [inside joke]. Simpeler. Uniek’’ Dat zijn de termen die veelal uit mijn mond komen. Daar zit dus iets. Een soort obsessie met dingen simpel maken. En daar draai strategie natuurlijk grotendeels om.

Ik kijk er naar uit om ook met jullie samen te werken! Tot snel?!

Neem contact op met Djarno
Djarno van Horen | Scaleup Impact business coach