Maatschappelijk Impact Maken: Purpose, Profit en People

uitvoering Sep 15, 2022
Maatschappelijk Impact Maken: Purpose, Profit en People

Het kan je niet ontgaan zijn. De urgentie in de wereld om samen grote uitdagingen aan te gaan neemt snel toe. Is jouw scaleup deel van het probleem of deel van de oplossing?

Ondernemers kunnen een leidende rol spelen als vonken voor verandering. We roepen ondernemers op om die leidende rol zo snel mogelijk te pakken. Of kijk je liever de kat nog even uit de boom? Of maak je liever maatschappelijke impact?

 

Vonken voor verandering

Door grote tegengestelde belangen hoeven we niet naar overheden, corporates of non profit-organisaties te kijken. Die helpen de wereld niet meer verder. Ondernemers die een zinvol idee succesvol neerzetten dragen wél positief bij. Daarbij moet wel alles kloppen. Profit, purpose en people. En scaling up natuurlijk 😄 Succes is niet alleen het applaus van aandeelhouders, medewerkers en klanten, maar ook van andere stakeholders. Succesvolle impact-ondernemers zijn de broodnodige vonken voor verandering.

 

Hybride opschalen

De kunst is om daarbij een hybride scaleup te bouwen met profit, purpose én people in een dynamisch evenwicht. Drie businessmodellen in plaats van één. Dat is de nieuwe norm voor succesvol ondernemen. Als dat je lukt… dan gebeurt er wat!

Misschien klinkt dit als een serieuze verbouwing van je bedrijf. Kun je niet beter even focus houden op wat je nu al hebt?

 

Eerst knallen en dan...

Als je al in een Tesla rijdt en koud doucht, dan doe je toch al heel wat? Vaak horen we dat ondernemers eerst hun bedrijf uitbouwen en verkopen. Daarna handelen ze in vastgoed om hun vermogen te vergroten. En daarna, daarna is het tijd om te investeren in impactvolle projecten. Daar moeten we dan wel jaren op wachten. De wereld heeft dringend behoefte aan ondernemerschap nu, niet aan nog meer kapitaal later.

Speel je op safe of verzilver je kansen met het dichten van gaten in de maatschappij?

 

Mensen als verschilmakers

Mocht je nog twijfelen... er is nog een belangrijke reden om nu de impact-handschoen op te pakken. Maak je bedrijf woest aantrekkelijk met duurzame positieve impact. Wat is daarbij het geheime ingrediënt? De factor mens! Bevlogen mensen willen werken bij een bedrijf met een hart. En dan niet als hart de zakken van de aandeelhouder. Een bedrijf met een authentieke cultuur en purpose werft gemakkelijker de juiste mensen die dan ook nog eens langer blijven. Mensen maken het verschil.

 

Oproep aan alle ondernemers

We roepen ondernemers op om hun bedrijf toekomstbestendig te maken. Breng profit, purpose en people bij elkaar in je bedrijf. Draag bij aan duurzame positieve verandering én aan welvaart, welzijn en welbevinden van jou en de mensen om je heen.

Wat houd je tegen?

Download het werkboek

Download het werkboek en ga direct zelf aan de slag met de Scaling up for impact methode. 

Al 1000+ impact ondernemers gingen je voor

Download het werkboek

Recente blogposts

Wat is de Rockefeller Habits methode?

Waarom Scaling up? Pas de methode toe in je bedrijf

Wat is Scaling up?