Neem deel aan onze gratis workshop!

Een nieuwe norm voor succesvol ondernemen

impact Jun 29, 2023
Een nieuwe norm voor succesvol ondernemen

Ontdek de nieuwe norm voor succesvol ondernemen: profit, purpose en people komen samen bij de snelst groeiende bedrijven. Dus.. Wat schetst mijn verbazing?

Gisteren nodigde het FD je uit de nieuwe FD Gazellen Award 2022. De criteria staan voor de oude norm voor succesvol ondernemen. Wat zijn betere normen voor dit decennium?

Bij het invulformulier geeft je informatie over de prestaties van je bedrijf. Je wordt beoordeeld op netto omzet, netto winst en aantal medewerkers in FTE (vast en flexibel) over de periode 2020 en 2022 en over de omzetverwachting voor 2023. Je geeft ook aan hoe groei tot stand komt.

That’s all.

De beoordeling gaat alleen of je bedrijf een money making machine is.

Dat is toch niet meer van deze tijd?

De cijfers zeggen niets over waardecreatie voor anderen (klanten, medewerkers, stakeholders). Niets over klanttevredenheid. Niets over tevredenheid medewerkers. Of over verloop van medewerkers. Ook al niets over het vermogen van je bedrijf om medewerkers te vinden, te boeien en te binden. Niets over maatschappelijke impact.

Hoe kunnen we FD helpen om vanaf 2023 FD Gazellen Awards uit te reiken op basis van de nieuwe normen voor succesvol ondernemen?

Eenvoudig: beschrijf bij de reden van groei ook wat je bedrijf doet op het gebied van purpose en people.

👉 profit: natuurlijk, die blijft. Zonder profit is het game over. Profit is vooral belangrijk om de juiste keuzes te maken. Profit is de financiële aanjager van bedrijfssucces. Kwantiteit is hier de norm voor scaling up.

👉 purpose: een bedrijf dat bewust niets bijdraagt aan de omgeving en de maatschappij is niet meer van deze tijd. Duurzame positieve impact is de nieuwe norm. Purpose gaat over een authentieke bijdrage aan de maatschappij. Dat kan variëren van supergoed uitgevoerd vakmanschap tot plastic uit de oceanen. In ieder geval met superenthousiaste stakeholders. De purpose gaat over de intrinsieke aanjager van maatschappelijke bijdrage. Hierbij gaat het om kwaliteit die nodig is om op te schalen.

👉 people: ook dit is een opschaalfactor, niet uitgedrukt in FTE maar in bevlogen medewerkers. De opdracht is niet om zoveel mogelijk mensen om je heen te verzamelen, maar om die mensen om je heen volledig ‘aan’ te zetten. Het gaat hier om de energetische aanjager van persoonlijke betrokkenheid. Betrokkenheid (of: bevlogenheid?) is hier de drijfveer voor opschalen.

Moge de snelst groeiende FD Gazelles winnen. Die bedrijven die opschalen op profit, purpose én people.


Download het werkboek

Download het werkboek en ga direct zelf aan de slag met de Scaling up for impact methode. 

Al 1000+ impact ondernemers gingen je voor

Download het werkboek

Recente blogposts

Wat is de Rockefeller Habits methode?

Waarom Scaling up? Pas de methode toe in je bedrijf

Wat is Scaling up?