De nieuwe norm voor succesvol ondernemen: duurzaam ondernemen

cash impact mensen uitvoering Sep 15, 2022
De nieuwe norm voor succesvol ondernemen: duurzaam ondernemen

Ondernemen met focus op méér méér méér voor aandeelhouders kan echt niet meer. Bedrijven moeten dit decennium veranderen — als ze dat kunnen. Bouw mee aan de nieuwe norm voor succesvol ondernemen en begin met duurzaam ondernemen.

We geloven dat succesvol ondernemerschap de vonken zijn voor verandering én vooruitgang. Er zijn meer dan genoeg gaten in de maatschappij om te dichten. Dat lukt niet met de ‘Méér méér méér’-mindset. De spelregels van ondernemerschap veranderen. Hier liggen geweldige kansen voor ondernemers om die nieuwe spelregels voor succesvol ondernemen vorm te geven. Dat vormt de kern van een duurzame onderneming.

 

Onderdelen van de nieuwe norm

Onderdelen van de nieuwe norm voor succesvol ondernemen zijn volgens ons:

🌼 1. PURPOSE
Een succesvol bedrijf dat op een innovatieve wijze succesvol bijdraagt aan een oplossing voor échte problemen. Purpose stimuleert waardecreatie voor velen (zoals medewerkers, bedrijf, stakeholders, omgeving, de wereld).

🌼 2. PROFIT
Een bedrijf dat natuurlijk voldoende winstgevend is om daarmee continuïteit te waarborgen. Profit maakt de juiste besluiten mogelijk.

🌼 3. PEOPLE
Mensen die het hart op de goede plek hebben, mogen en willen meedoen, zich blijven ontwikkelen tot A-speler 2.0 en daarvoor financieel en energetisch beloond worden, alhoewel dat nooit het doel is van die mensen. People is de factor die verschil maakt en de driver voor fun.

In plaats van één knop om op te schalen heb je nu drie knoppen voor groei en bloei. Dat is even wennen. Om met Cruyff te spreken: “Je gaat het pas zien als je het door hebt”. En dan wil je nooit meer terug.

 

Wat mag er volgens jou zeker niet ontbreken in de nieuwe norm van succesvol ondernemen? En hoe meten we het nieuwe succes?

Download het werkboek

Download het werkboek en ga direct zelf aan de slag met de Scaling up for impact methode. 

Al 1000+ impact ondernemers gingen je voor

Download het werkboek

Recente blogposts

Wat is de Rockefeller Habits methode?

Waarom Scaling up? Pas de methode toe in je bedrijf

Wat is Scaling up?