De belangrijkste KPI om mensen te werven

mensen May 26, 2022
De belangrijkste KPI om mensen te werven

Iedere ondernemer klaagt erover. Het is moeilijk om goede mensen te werven. Vaak gebruiken ze nog pre-corona wervingsmethoden. Leer in dit artikel de belangrijkste KPI om mensen te werven.

Afgelopen zaterdag nam ik deel aan de Europese Scaling up Coaches Summit in Dublin. Ongeveer twintig Scaling up-coaches ontmoetten Verne Harnish en het was weer een feestje als vanouds.

Verne Harnish benoemde het tekort aan mensen als een probleem voor alle bedrijven ongeacht land of branche. Waarschijnlijk is dit vanaf nu de vierde barrière voor groei naast leiderschap, infrastructuur en marketing. Maar hoe kun je nu goed inspelen op deze nieuwe schaarste aan aanbod van goede mensen?

De belangrijkste KPI (Kept Promise Indicator) om te sturen is days to hire’. Het aantal dagen tussen het online zetten van de vacature en het tekenen van het contract door de gewenste kandidaat. Bij veel bedrijven is dit vaak enkele weken en soms zelfs meer.

Hoe lang duurt dat bij jou?

Een succescasus was een bedrijf dat na een Topgrading deep dive interview van 2 uur beloofde binnen 2 uur na afloop de kandidaat een aanbod te doen (of niet natuurlijk).

Dit had tot gevolg dat ‘days to hire’ van twee weken naar 2 dagen ging.

Zou dat in Nederland en België ook zo werken? Wie durft?

Download het werkboek

Download het werkboek en ga direct zelf aan de slag met de Scaling up for impact methode. 

Al 1000+ impact ondernemers gingen je voor

Download het werkboek

Recente blogposts

Wat is de Rockefeller Habits methode?

Waarom Scaling up? Pas de methode toe in je bedrijf

Wat is Scaling up?