Wanneer neem je een CFO aan?

mensen Feb 15, 2022
Wanneer neem je een CFO aan?

Rond de 30 medewerkers is het tijd om een management team te formeren. Het formeren van zo’n MT heeft nogal wat voeten in aarde. Heb je al een CFO nodig in deze fase? En wanneer moet je een  CFO aannemen?

Het bedrijf groeit en de complexiteit neemt toe. De ondernemer en teamleads moeten zich op een nieuwe manier organiseren. Daarbij zijn niet alleen inhoudelijke kwaliteiten belangrijk (hoe goed iemand zijn vak uitvoert), maar ook de leidinggevende kwaliteiten en de kwaliteiten om het bedrijf goed te sturen naar een volgende fase.

 

Managementteam 

Rond de 30 medewerkers is het tijd om een management team te formeren. In dat MT zijn vaak sales, operations en finance vertegenwoordigd. Finance is tot deze fase de boekhouding, maar er is nu meer vereist. Het team heeft een ‘zwaarder’ iemand nodig dan een boekhouder. Dit komt doordat de op te lossen vraagstukken complexer zijn. Denk aan het goed neerzetten van een administratieve organisatie, het mee ontwikkelen van een salarishuis, het werken met begrotingen en het goed financieren (intern en/of extern) van groei. Zelfs ‘business controlling’, het interpreteren van data en daarop pro-actief adviezen doen begint cruciaal te worden voor een evenwichtige groei.

 

CFO

Het aannemen van een CFO rond de 30 medewerkers heeft nogal wat consequenties. Het is de eerste functie ooit die het bedrijf moet aannemen op groei. Ofwel: gun jezelf een CFO die je eigenlijk nodig hebt in een volgende fase (vanaf 70-80 medewerkers). Dat betekent dat je een ‘te zwaar’ iemand aanneemt tegen teveel geld. Die persoon is dan ook nog eens niet declarabel. Veel ondernemers struikelen hierover. Je kunt toch niet zóveel voor iemand neertellen in deze fase?

Sowieso zullen MT-leden de totale salarissom enorm laten toenemen. En dat heeft gegarandeerd een fors effect op de winstgevendheid. Dus doen of liever even wachten?

 

Het managementteam en de CFO

Toch wel doen, is het adagium. Het formeren van een MT en de rol van de CFO is een prima investering de toekomst. Een typisch geval van ‘de cost gaet voor de baet uyt’. Het vergt een andere mindset van de ondernemer, een dosis durf én het goed aannemen van die nieuwe rollen. Want als je de selectie van je MT-leden niet goed doet, dan ga je van de regen in de druk.

Het goede nieuws is dat de CFO de eerste en de enige rol is die je een maatje te groot aanneemt. Mede door de kwalitatieve en pro-actieve informatie die je van de CFO krijgt, kun je als ondernemer gemakkelijk betere besluiten nemen.

Neem de CFO op tijd en een maatje te groot aan. Het kost een investering, maar het maakt groei naar de volgende fase veel gemakkelijker.

 

Download het werkboek

Download het werkboek en ga direct zelf aan de slag met de Scaling up for impact methode. 

Al 1000+ impact ondernemers gingen je voor

Download het werkboek

Recente blogposts

Los de vijf frustraties van teamwork op

Scaling up en Vijf Frustraties van Teamwork

Wat is een Scale up?