3 Redenen voor accountability

groeifases mensen uitvoering Nov 18, 2022
3 Redenen voor accountability

Accountability is een ding bij veel scaleups. Dit is altijd wel het geval, maar de laatste maanden komen we het sterker en vaker tegen. Drie redenen waarom dit hartstikke logisch is en tegelijkertijd onacceptabel. Want mooie mensen met mooie plannen die middelmatige resultaten neerzetten… zonde hoor!

Reden 1: je bedrijf verandert

Veel scaleups groeien als kool. Groeien is feitelijk één groot veranderproces. Alleen klinkt groeien goed, veranderen doet gedoe vermoeden. Alles verandert continu. Wat gisteren klopte, is vandaag achterhaald. Wat gisteren een droom was, is nu realiteit. Rollen veranderen. Hoort dit bij mij of bij jou? Gisteren bij mij… maar nu?

Reden 2: de nieuwe norm

De scaleups waarmee wij werken omarmen de nieuwe norm voor succesvol ondernemen. De norm die garant staat voor klinkende bedrijfsresultaten, duurzame positieve impact en bevlogen medewerkers. Maar ook een norm die we samen uitvinden terwijl we ondernemen. We bouwen de brug naar toekomst terwijl we er over lopen. Dat maakt veel dingen onbekend, onduidelijk en onzeker. En hoe kun je accountable zijn op een spannende expeditie naar nieuwe tijden?

Reden 3: de wereld verandert

Onze buitenwereld verandert sneller en intensiever dan we gewend zijn. Zomer 2018 schreef ik mijn boek Betekenisformule. Als ik destijds jullie voorspeld had dat er een pandemie, een oorlog op ons continent, de temperatuur nog verder toeneemt dan verwacht, er een tekort aan arbeidskrachten zou ontstaan, een hyper-inflatie en meer… dan had je mij waarschijnlijk opgesloten. En terecht. Ik kon het niet voorspellen en het gebeurde wel. Wat staat ons nog meer te wachten? En hoe speel je daarop in met je bedrijf?

Accountability is nu nodig

Accountability is altijd nodig. Misschien vandaag wel nog iets meer dan anders. Het is zonde dat er zoveel mooie mensen met mooie plannen onderpresteren door eigen toedoen. Maar de vraag is: hoe doe je dat? Daarom zetten we de maand november in het tekenen van accountability. NOvember zeg maar, want zeg vooral 20x ‘NO’ voordat je een keer ‘YES’ zegt.

Download het werkboek

Download het werkboek en ga direct zelf aan de slag met de Scaling up for impact methode. 

Al 1000+ impact ondernemers gingen je voor

Download het werkboek

Recente blogposts

Wat is de Rockefeller Habits methode?

Waarom Scaling up? Pas de methode toe in je bedrijf

Wat is Scaling up?