Welke Scaling strategieën zijn er?

impact strategie Oct 17, 2022
Welke Scaling strategieën zijn er?

Duurzame positieve impact… de wereld heeft er dringend meer van nodig. Scaling up is daarbij cruciaal, maar is niet genoeg! Welke vier andere Scaling-strategieën heb je nodig?

Duurzame positieve impact

Wij zetten ons sinds 2019 volledig in voor duurzame positieve impact door en voor velen. Dat doen we met de methodiek Scaling up. Scaling up is het gestructureerd significant vergroten van impact. Maar er is soms meer nodig voor optimale duurzame positieve impact.

Scaling deep

Scaling deep is het bereiken en activeren van de media en de doelgroep voor jouw positieve duurzame impact. Dit doe je door actief samen te werken met de media en vooral door zelf het goede voorbeeld te zijn. Het aanzetten tot dialoog is een belangrijk ingrediënt van verandering. Dat ‘overkomt’ je niet, dat régisséér je met scaling deep. Met scaling deep zet je je visie en impact op diverse agenda’s en vergroot je je bereik.

Scaling out

Scaling out is het structureel overdragen, uitdragen en verspreiden van je gedachtengoed. Dit doe je door een strategie te kiezen (franchising, licensing, training, een community bouwen, …) en zoveel mogelijk organisaties en individuen daarbij te betrekken in de uitvoering. Met Scaling out mobiliseer je en vergroot je de gezamenlijke impactkracht.

En scaling down?

Scaling down gaat over het lean and mean maken van je bedrijf. Verwijder alles uit je propositie en uit je processen dat niet (meer) dienend is aan de positieve duurzame impact die je nu wilt manifesteren. Bedrijven met veel historie merken dat er vaak veel ballast kan zijn die bewuste groei afremt. Met Scaling down creëer je ruimte te maken voor positieve duurzame impact.

Alleen maar 'up' scalen is niet genoeg voor positieve impact. Bouw het toekomstbestendige bedrijf met Scaling up, scaling deep, scaling out én scaling down nodig. 

 

Welke ‘scaling' heeft jouw bedrijf nu nodig?

Download het werkboek

Download het werkboek en ga direct zelf aan de slag met de Scaling up for impact methode. 

Al 1000+ impact ondernemers gingen je voor

Download het werkboek

Recente blogposts

Wat is de Rockefeller Habits methode?

Waarom Scaling up? Pas de methode toe in je bedrijf

Wat is Scaling up?