Kom naar de programma amuse!

Scaling up en Vijf Frustraties van Teamwork

mensen Jun 21, 2024
Scaling up en Vijf Frustraties van Teamwork

Veel scaleup-teams werken niet optimaal. In een snelgroeiend bedrijf is dat aan de orde van de dag. Het is wel een verspilling van tijd, talent en energie. En daarmee resultaten. Wat doe je als je Scaling up al toepast? Op basis van onze ervaring kun je door het toepassen van de principes van Scaling up en de vijf frustraties van teamwork een echt hecht en effectief team opbouwen.

Scaling up

Scaling up is een bekende en beproefde groeimethodiek voor bedrijven. Scaling up werkt, omdat het groeien disciplineert. Discipline maakt transparant. Discipline maakt je vrij! Één van de besluiten gaat over mensen. De goede mensen op de goede plek op het goede moment. 

Wat komt Scaling up te kort?

Scaling up heeft een onvolledige kijk op mensen. De analyse van je mensen doe je met het effectieve (en daarom beroemde) A-speler kwadrant. Scaling up definieert mensen als middelen en geeft daar tools voor. 

Maar Scaling up zegt niets over goed functionerende teams. En dat terwijl Scaling up alles genadeloos transparant maakt. Met Scaling up maakt het nóg duidelijker dat een team niet optimaal functioneert of zelfs dysfunctioneel is.

Scaling up en Vijf Frustraties van Teamwork

Om een bevlogen team te bouwen werkt Scaling up prima als versneller en transparantmaker. Als je aan je team wilt bouwen, dan is de methodiek Vijf Frustraties van Teamwork van Patrick Lencioni waardevol.Ben je een ondernemer en wil je weten hoe je jouw team ontwikkelt op bovenstroom én onderstroom?

Vraag dan het impactplaybook Vijf teamkwaliteiten voor bevlogen samenwerken aan. Over vertrouwen, goed conflicten aangaan, betrokkenheid, eigenaarschap… en natuurlijk resultaten!

Dat doe je hier: https://www.scaleupimpact.com/vijf-teamkwaliteiten

Download het werkboek

Download het werkboek en ga direct zelf aan de slag met de Scaling up for impact methode. 

Al 1000+ impact ondernemers gingen je voor

Download het werkboek

Recente blogposts

Los de vijf frustraties van teamwork op

Scaling up en Vijf Frustraties van Teamwork

Wat is een Scale up?