Neem deel aan onze gratis workshop!

Natuurlijk wil je groeien!

groeifases Jan 27, 2023
Natuurlijk wil je groeien! | Scaling up for impact | Scaleup Impact blog

Moet je in deze tijd nog wel willen groeien met je bedrijf? Het is een vraag die vaak horen. Ons antwoord is “JA!!”. Natuurlijk moet je groeien! Groei tot het volle potentieel.

Het begint natuurlijk met de definitie van groei. Is groei méér omzet, méér winst, méér medewerkers?

Dat kan, maar groei is veel meer. Neem een voorbeeld aan het bonsaiboompje. Als je bedrijf in essentie een bonsaiboompje is, groei dan tot het mooiste bonsaiboompje van het westelijk halfrond. Maar… als je bedrijf in essentie een stoere eik is… probeer dan vooral geen bonsaiboompje te worden!

In de natuur groeit alles tot het volle potentieel, staat in verbinding met de omgeving en draagt bij aan die omgeving. Groei gaat in omvang (grootte van het bedrijf), maar ook in bewustzijn, in kwaliteit, in wijsheid en meer.

Groeien tot je volle potentieel geldt voor je bedrijf, maar ook als mens. Zelf kwam ik er achter dat keihard opschalen in een Anglo-Amerikaans land niet bij mij past. De bedrijfsgrootte nam supersnel toe, de product-kwaliteit en betrokkenheid binnen het team nam razendsnel af. Een waardevolle les die mij enorm deed groeien.

De vraag is: wat is jouw bedrijf in essentie? Waar staat het voor? Wat draagt het bij aan de omgeving? Lijkt je bedrijf op een mooi bonsaiboompje, een stoere eik of iets anders?

Download het werkboek

Download het werkboek en ga direct zelf aan de slag met de Scaling up for impact methode. 

Al 1000+ impact ondernemers gingen je voor

Download het werkboek

Recente blogposts

Wat is de Rockefeller Habits methode?

Waarom Scaling up? Pas de methode toe in je bedrijf

Wat is Scaling up?