Inner Development Goals (IDG's) en Scaling Up

mensen Jun 07, 2022
Inner Development Goals (IDG's) en Scaling Up

Grillige ontwikkelingen leiden tot een onvoorspelbare wereld. Hoe speel je daar met je bedrijf op in om kansen te creëren en bedreigingen te pareren? Met persoonlijke ontwikkeling! Ontdek hoe je dat met de Development Goals (IDG's) en Scaling Up kan realiseren...

Om een bedrijf te bouwen als een "force for good" is persoonlijke ontwikkeling cruciaal. We zijn vooral vakmatig opgeleid voor een professie. Maar deze enerverende tijd vraagt wat anders van je. Daarom is persoonlijke ontwikkeling onontbeerlijk. De nieuwe Inner Development Goals (IDG’s) zijn hierbij een praktisch raamwerk. De IDG’s ontwikkelen mensen om te navigeren in deze onvoorspelbare wereld en bij te dragen aan duurzame positieve impact.

Inner Development Goals

De IDG’s bestaan uit vijf domeinen en daarin 23 kwaliteiten om te ontwikkelen. Over welke kwaliteiten gaat het nu precies? Het framework bevat in totaal 23 kwaliteiten, die passen in vijf domeinen. Het gaat om deze domeinen:

👉 ZIJN. Hoe verhoud je je tot jezelf? Competenties: innerlijk kompas, integriteit en authenticiteit, zelfbewustzijn.

👉 DENKEN. Cognitieve competenties: kritisch denken, systemisch bewustzijn, nieuwe perspectieven creëren, langetermijndenken.

👉 VERBINDEN. Zorgen voor anderen en de wereld. Competenties: waardering, verbondenheid, empathie en medeleven.

👉 SAMENWERKEN. Sociale vaardigheden: communicatievaardigheden, co-creatie vaardigheden, inclusieve mindset en interculturele vaardigheden, vertrouwen.

👉 DOEN. Verandering creëren. Competenties: moed, creativiteit, optimisme, volharding.

De IDG’s zijn de afgelopen jaren door topwetenschappers en topspelers uit business en overheid ontwikkeld op basis van twee statistisch relevante surveys en veel veldonderzoek. De officiële lancering van de IDG’s vond plaats in Stockholm op 29 april jl. Daarbij waren meer dan 5.500 mensen live of online aanwezig van overal uit de wereld.

IDG's en Scaling up

De IDG’s zijn prima te combineren met Scaling up:


🔴 twee methodieken, beide gestructureerd
🔴 beide gericht op groei (IDG van de mens, Scaling up van de business)
🔴 beide wetenschappelijk onderbouwd en in de praktijk beproefd
🔴 tezamen voor maar één doel: een bedrijf als een force for good

Dit is wat ons betreft de nieuwe norm voor succesvol ondernemerschap. Persoonlijke ontwikkeling plus succesvol bedrijf. Purpose, People en Profit elkaar verrijkend op één lijn. Precies wat de wereld nu nodig heeft!

 

Download het werkboek

Download het werkboek en ga direct zelf aan de slag met de Scaling up for impact methode. 

Al 1000+ impact ondernemers gingen je voor

Download het werkboek

Recente blogposts

Los de vijf frustraties van teamwork op

Scaling up en Vijf Frustraties van Teamwork

Wat is een Scale up?