Optimaal inspelen op veranderingsdruk in bedrijven

strategie Jul 13, 2022
Optimaal inspelen op veranderingsdruk in bedrijven

Geen bedrijf ontkomt aan de enorme veranderingsdruk van buitenaf. Leer optimaal inspelen op veranderingsdruk in bedrijven.

 

Wij zien drie grote aanjagers van verandering:

  1. Technologie als aanjager van digitalisering van onze maatschappij;
  2. Duurzaam positief ondernemen als noodzaak;
  3. De menselijke maat als voorwaarde.

✅Digitalisering leidt tot kansen en bedreigingen voor elk bedrijf. Eerste reflex is vaak het snel omarmen van nieuwe technologieën. Maar digitalisering is geen technologisch vraagstuk… het gaat over leiderschap om de druk van buiten en de cultuur binnen optimaal te verbinden.

✅ Duurzaam positief ondernemen was tot voor kort een luxe, is inmiddels een dringende noodzaak voor ieder bedrijf. (Bijna) alle bedrijven kunnen duurzaam positief ondernemen en dat wordt door klanten en medewerkers binnenkort geëist. Onze visie op duurzaam positief ondernemen is waardecreatie voor velen en schade voor niemand. Betekenisvol, maar niet eenvoudig. Wel noodzakelijk.

✅ De menselijke maat is daarbij de cruciale voorwaarde om duurzaam positief te ondernemen. Bevlogen medewerkers die de beste in hun vak zijn creëren de best mogelijke waarde. Vakmanschap op elk niveau leidt tot optimale waarde en minimale verspilling. Dat is de basis voor organisch leiderschap.

De vraag is niet of deze aanjagers je bedrijf raken, maar hoe je er op inspeelt. Daarbij zijn leiderschap en cultuur de cruciale randvoorwaarden voor succes. Mocht je de jaarsessie nog niet gepland hebben, vraag dan hier (link: Het beste jaar ooit) het Annual Playbook aan om te plannen voor het beste jaar ooit!

 

Download het werkboek

Download het werkboek en ga direct zelf aan de slag met de Scaling up for impact methode. 

Al 1000+ impact ondernemers gingen je voor

Download het werkboek

Recente blogposts

Los de vijf frustraties van teamwork op

Scaling up en Vijf Frustraties van Teamwork

Wat is een Scale up?