Neem deel aan onze gratis workshop!

De gelukkige ondernemer

uitvoering Oct 10, 2019
De gelukkige ondernemer

De gelukkige ondernemer. Niets is zo krachtig als een gelukkige ondernemer. Maar een groeiend bedrijf maakt een ondernemer vaak ongelukkig. Hoe verkrijgt de ondernemer weer zijn geluk terug als zijn bedrijf groeit?

ME! = persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap voor ondernemers is één van de zeven stappen van de groei- en bloeicyclus. De groei- en bloeicyclus doorloopt een bedrijf binnen 12 maanden en geeft op zeven gebieden focus voor groeiende bedrijven. Persoonlijk leiderschap is daarin een belangrijke stap. Als de ondernemer niet goed in zijn vel zit, groeit en bloeit zijn bedrijf minder voortvarend. Want wat gebeurt er?

Als het bedrijf groeit, raakt de ondernemer zijn vrijheid kwijt. Vrijheid is precies de drijfveer voor de ondernemer om te beginnen. Juist zijn vrijheid komt in gedrang als het bedrijf groeit. Groei kost energie en levert gedoe op. Veel energie en veel gedoe. De ondernemer komt in de rol van manager. Dat maakt de ondernemer ongelukkig. Dus wat staat de ondernemer te doen om gelukkig te zijn?

Het grootste dilemma

Zijn vrijheid weer terug krijgen. Dat is het grootste dilemma van de ondernemer. Die vrijheid was optimaal bij de start van het bedrijf. Maar daarna… Het bedrijf groeide, mensen kwamen aan boord en de ondernemer ging allerlei verplichtingen aan. Voordat de ondernemer er erg in heeft is hij zijn vrijheid kwijt. Bepaalt zijn bedrijf zijn leven in plaats van andersom. Vreselijk. Geleefd worden in plaats van leven. De ondernemer voelt stress en frustratie in plaats van inspiratie en vrijheid.

 

Download het werkboek

Download het werkboek en ga direct zelf aan de slag met de Scaling up for impact methode. 

Al 1000+ impact ondernemers gingen je voor

Download het werkboek

Recente blogposts

Wat is de Rockefeller Habits methode?

Waarom Scaling up? Pas de methode toe in je bedrijf

Wat is Scaling up?