Kom naar de masterclass
Scaleup Impact blog | Betekenisvol ondernemen is écht anders

Betekenisvol ondernemen is écht anders

Jul 06, 2022

Één ding is nu wel duidelijk. De wereld vraagt nu om méér dan alleen succesvol ondernemerschap. Er is nu écht iets anders nodig... betekenisvol ondernemerschap. Maar dat we hebben we nooit geleerd in onze opleidingen. Wat is betekenisvol ondernemen en hoe maak je dat praktisch?

Succes definiëren als omzet, winst en aantal medewerkers is niet meer van deze tijd. Deze neoliberale kijk op groei leidt tot grote problemen. Lees het nieuws en kijk om je heen. Eenzijdige focus op alleen profit is gemakkelijk ondernemen, maar is ook de boosdoener voor problemen in grote en kleine kring.

 

Er is een dringende noodzaak voor betekenisvol ondernemen 

Maar betekenisvol ondernemen mag niet ten koste gaan van de winst! Hoe verenig je strategie (purpose), uitvoering (profit) en mensen (people) tot een magische mix die de afzonderlijke onderdelen versterken tot één integrale aanpak die verschil maakt én werkt én leuk is? 

Daarvoor zijn twee ingrediënten nodig: een andere mindset en nieuwe tooling. De kern van de andere mindset gaat over anders werken aan strategie, door uitvoering en met mensen:

  • purpose X: een strategie die duurzaam verschil maakt
  • profit X: door een schaalbare uitvoering met accountability
  • people X: met bevlogen mensen die zich verbinden en mee-ontwikkelen 

Anders kijken doe je vanuit een andere mindset. Maar met dezelfde intentie: om het soepel schaalbaar te maken. 

Daarvoor is beproefde tooling nodig. Wij brengen drie toolingsets praktisch bij elkaar:

Bouw een toekomstbestendig bedrijf en ga op reis naar waar nog niemand eerder is geweest. Het is reis die noodzakelijk is. Een reis die zinvol, waardevol en leuk is.

Doe je mee?

 

Andere blogs die je wellicht ook interessant vindt: