5 Frustraties van bedrijfsgroei

mensen strategie uitvoering Nov 18, 2021
5 Frustraties van bedrijfsgroei

Bedrijfsgroei in geen lineair proces. Elk bedrijf komt onvermijdelijk in een ‘valley of death’. Het glazen plafond waarbij harder werken leidt tot stagnatie of zelfs afnemende groei Wat kun je doen?

Het frustreert en maakt je onzeker. Alles wat altijd perfect werkte, werkt plotsklaps niet meer. De eerste reflex van harder werken werkt ook al niet meer. Wat nu? Het voelt als een glazen plafond waar je niet door heen kunt breken.

Dit zijn de vijf redenen zo’n glazen plafond onvermijdelijk is:

  1. het bedrijf groeit sneller dan de vaardigheden van het management team. Het groeit het management team boven het hoofd. 

  2. rollen en verantwoordelijkheden zijn voor iedereen onduidelijk. Dat geldt voor iedereen in het bedrijf. Ook voor de ondernemer! De juiste mensen zitten niet op de juiste plek. 

  3. gedoe en gedonder leidt tot een interne focus en het team is daardoor te druk om waarde te creëren voor klanten.

  4. nieuwe mensen aannemen leidt tot meer problemen in plaats van verlichting.

  5. systemen en processen zijn niet schaalbaar. Er zijn teveel afwijkingen, bijvoorbeeld maatwerk. Het succes dat je tot hier bracht, is de hindernis voor verdere groei.

 

Herken deze vijf frustraties en weet dat het tijd is om anders te gaan werken. Of beter: voorkom deze frustraties door te weten wat er in de volgende fase van je bedrijf nodig is.

En weet je wat nu zo gek is? Deze groeifase-problematiek is universeel. Het maakt niet uit wat voor een bedrijf je hebt of waar je bedrijf is gevestigd. Het gebeurt. En weet je wat nog gekker is? Als het dit een universeel probleem is, dan zijn er ook bekende universele oplossingen.

De belangrijkste oplossing?

Ontwikkel jezelf continu en zie de problemen aankomen. Dat scheelt en geeft je impactideeën meer kans van slagen. Dat is wat de wereld nu nodig heeft.

Download het werkboek

Download het werkboek en ga direct zelf aan de slag met de Scaling up for impact methode. 

Al 1000+ impact ondernemers gingen je voor

Download het werkboek

Recente blogposts

Wat is de Rockefeller Habits methode?

Waarom Scaling up? Pas de methode toe in je bedrijf

Wat is Scaling up?