4 voorwaarden om succesvol te ondernemen | Scaleup Impact blog

4 voorwaarden om succesvol te ondernemen

Oct 09, 2019

Succesvolle ondernemers, ze zijn er genoeg. Er zijn veel ondernemers die met een groots idee beginnen. Vaak vragen ze wat het geheim van succesvol ondernemen is. Dat geheim bestaat uit slechts vier delen.

Je kunt boeken vol schrijven over succesvol ondernemen. Je kunt er nog meer over lezen. Allerlei theorieën en modellen die mee helpen. Dat werkt allemaal. Maar als je de aanpak voor succesvol ondernemen wilt samenvatten, dan kun je dat in deze vier punten:

  1. communiceer een heldere, inspirerende visie. Je stijgt met een heldere en inspirerende visie boven de middelmaat uit. Creëer je visie en communiceer die te pas en te onpas. Je valt op en je krijgt mensen mee. Dan bedoel ik niet zo’n visie als “we willen marktleider worden in ons segment”. Maar wel “Alle kinderen tekenen onze paraplu in 2020” of “Malaria de wereld uit in 2025”.
  2. verzamel de beste mensen om je heen. Met mensen kun je de wereld veroveren maar ook 2 tot 3 jaar kwijt raken aan gedoe, spanning en ruzie. Mensen maken het verschil of houden je op middelmaat (of erger). Met een team van A-spelers is het heerlijk werken.
  3. handel van uit een ijzeren discipline van doen en leren. Get Out Of The Building. Just Do It. Zorg dat de prioriteiten, kengetallen en het ritme goed zijn. Niet praten, maar doen. Ligt de nadruk zo voldoende om het daadwerkelijk doen? Zorg dan dat je leert van wat wel werkt en wat niet. Doen en leren zijn hier de succesingrediënten.
  4. geniet van het resultaat. De resultaten zijn er in financiële zin (cash) en energetische zin (vrijheid). Geniet er van. En plan dan voor de volgende stap!

Deze vier punten komen overeen met de vier beslissingen uit Rockefeller Habits. Strategie, People, Execution en Cash. Kijk hier naar een video over de vier beslissingen.

Dit zijn de 4 peilers voor succesvol ondernemen. Hoever ben jij nu?

Andere blogs die je wellicht ook interessant vindt: