De 5 succesfactoren om Scaling up te implementeren

groeifases uitvoering May 26, 2022
De 5 succesfactoren om Scaling up te implementeren

Het implementeren van de beproefde Scaling up methodiek vereist aandacht en tijd. Ontdek de 5 succesfactoren om Scaling Up succesvol te implementeren, met een focus op het betrekken van meer medewerkers en het handhaven van hoge interne motivatie

Als groeiteam gebruik je Scaling up. Samen ontdekte je hoe het besturingssysteem werkt voor je team. Het maakt transparant en geeft richting, en dat wil je nu ook voor de rest van je bedrijf.

Daarom sta je voor de volgende stap: de methodiek uitrollen naar het gehele bedrijf. Daarbij stuit je op twee grote uitdagingen:

 1. je moet méér medewerkers laten werken met Scaling up
 2. je moet ervoor zorgen dat interne motivatie hoog blijft

 

Tijd en aandacht

Succesvol implementeren van Scaling up lukt je daarom niet van ‘vandaag op morgen’. Het proces kost tijd en aandacht. Denk aan 18 tot 24 maanden voordat iedereen gewend is aan de manier van werken.

 

5 Succesfactoren

Daarom 5 succesfactoren om met deze uitdagingen om te gaan. Ze helpen je om Scaling up levend te maken én houden. En dus cruciaal voor een succesvolle uitrol!

 1. Ritme, ritme, ritme
  Het ritme is de levensader van Scaling up: de daily, weekly, monthly, quarterly. Alles gebeurt binnen dit ritme, dus zorg voor een goede uitrol van het ritme in alle teams.
 2. Scaleup Champion
  Stel een Scaleup Champion aan! Dit is een centraal persoon die erop toeziet dat Scaling up ‘alive and kicking’ is binnen je bedrijf. Dit kan ieder centraal persoon in je bedrijf zijn (ook buiten je groeiteam), behalve de ondernemer zelf!
 3. Nieuwe medewerkers
  Scaling up betekent groei. Groei betekent nieuwe medewerkers. Deze wil je direct aanhaken op Scaling up, zodat je voortgang niet verwatert. Maak daarom Scaling up onderdeel van je onboardingsproces. Leg uit wat het is, waarom het zo belangrijk is en hoe ze er zelf mee aan de slag gaan.
 4. Kwartaalthema
  Met een kwartaalthema betrek je alle medewerkers in één keer. Het is dus de uitgelezen mogelijk om al je mensen samen te brengen rondom die ene super belangrijke prioriteit. En dat ook nog eens op een leuke manier.
 5. Leer van anderen
  Niets is zo leuk én makkelijk als leren van andere teams! Dus deel actief met elkaar wat wel en niet werkt. Of plan wellicht in over een tijd eens bij elkaar langs te gaan? Gebruik die inspiratie om Scaling up intern in jouw bedrijf aan te scherpen.

 

Welke van bovenstaande stappen implementeer jij morgen?

Download het werkboek

Download het werkboek en ga direct zelf aan de slag met de Scaling up for impact methode. 

Al 1000+ impact ondernemers gingen je voor

Download het werkboek

Recente blogposts

Wat is de Rockefeller Habits methode?

Waarom Scaling up? Pas de methode toe in je bedrijf

Wat is Scaling up?