Gratis brochure aanvragen

Maak je bedrijf wendbaar in drie stappen

uitvoering Feb 20, 2023
Maak je bedrijf ultra-wendbaar

Onstuimige tijden presenteren elke dag nieuwe uitdagingen op vlakken waar je niet eerder mee te maken hebt gehad. Wat kun je doen? Maak je bedrijf wendbaar in drie stappen! 

Ultra-wendbaar is met je bedrijf snel en adequaat kunnen inspelen op veranderingen die van buiten komen. Vaak lukt dat niet goed. Door de organisatiestructuur, IT-systemen of producten en diensten zitten we vast in een web dat ooit werkte, maar nu niet meer. 

Wat heeft je bedrijf nodig? Houd de huidige motor goed draaiend en bouw een innovatie-motor voor nieuwe proposities en processen.

Hoe maak je je bedrijf ultra-wendbaar? Drie cruciale prioriteiten:

  1. haal snelle informatie uit de markt
    Alle informatie uit de markt is welkom en bekijken we zonder onderdeel. Haal snelle informatie uit de markt. Iedere medewerker belt met minimaal 4 klanten per week en stelt steeds dezelfde vijf vragen. Dat levert binnen de kortste tijd een schat aan informatie op.
  2. werk met kortcyclische sprints
    Besteed niet teveel tijd aan 3-jarendoelen als je niet eens weet hoe het einde van dit kwartaal eruit ziet. Werk met sprints (wekelijkse of tweewekelijkse doelen). Het voordeel is dat je veel informatie binnenhaalt en dat je sneller patronen ziet over wat wel of wat niet werkt.
  3. experimenteer en leer
    Innovatie is cruciaal. Voer kortdurende experimenten uit met nieuwe aanpakken, producten, diensten en eigenlijk alles binnen je bedrijf dat je wilt veranderen. Experimenten zijn een goede grondstof om te leren.

Loop niet achter de feiten aan, maar wees zelf in de lead.


Wendbaar ondernemen staat centraal in onze eerstvolgende kwartaalsessies met praktische tools. Want ieder bedrijf verdient het om ultra-wendbaar te zijn zonder chaotisch te lijken. Wil je meer informatie? Laat het ons weten!

Download het werkboek

Download het werkboek en ga direct zelf aan de slag met de Scaling up for impact methode. 

Al 1000+ impact ondernemers gingen je voor

Download het werkboek

Recente blogposts

De Rockefeller Habits toepassen

Waarom Scaling up toepassen?

Wat is Scaling up?