Neem deel aan onze gratis workshop!

Klantgericht ondernemen

Jun 29, 2023
Klantgericht ondernemen

De ‘race to the bottom’ met prijzen met als doel om zoveel mogelijk winst te maken werkt op lange termijn niet. Ontdek het Rijnlandse alternatief: klantgericht ondernemen voor duurzaam succes. Zet de klant op één en creëer waarde op lange termijn.

“Zomerchaos op Schiphol kwam door drang om zo goedkoop mogelijk te werken” kopt NU.NL. De chaos op Schiphol vorig jaar was het resultaat van een jarenlange strategie dat alles zo goedkoop mogelijk moest. Het uitbesteden werk geeft je te mogelijkheid om leveranciers te laten concurreren. Dat leidt tot de laagste prijs. En dat leidt tot de hoogste winst voor aandeelhouders.

Op korte termijn. Winst is het doel, klanten zijn het middel. Echt anglo-amerikaans.

Want op lange termijn ontstaat er chaos, zo blijkt. Dat geldt niet alleen voor Schiphol, maar voor elk bedrijf. De concurrentie die onstaat tussen de aanbieders leidde tot lagere lonen en slechtere arbeidsvoorwaarden van de medewerkers bij de aanbieders. Die werden natuurlijk ontevreden.

Ontevreden medewerkers leiden tot het slecht bedienen van klanten. Dat hebben we gezien. Lange wachtrijen en veel hinder voor de reizigers. Schiphol had geen oog voor de eindklant, de reiziger.

Wat is het alternatief?

Het Rijnlandse alternatief zet de klant (en stakeholders) centraal en bedient die zo goed mogelijk. Dat is het doel. Klanten zijn het doel, winst is het middel.

Zet je klant op één en de rest volgt vanzelf. Het vraagt wel een andere mindset. Lange termijn waardecreatie voor velen versus korte termijn winst voor aandeelhouders.

Waar kies jij voor?

bron: https://lnkd.in/ey7hnwV8

Download het werkboek

Download het werkboek en ga direct zelf aan de slag met de Scaling up for impact methode. 

Al 1000+ impact ondernemers gingen je voor

Download het werkboek

Recente blogposts

Wat is de Rockefeller Habits methode?

Waarom Scaling up? Pas de methode toe in je bedrijf

Wat is Scaling up?