FOMO of JOMO?

uitvoering Sep 26, 2022
FOMO of JOMO?

Het neoliberale ondernemen verrijkt bedrijven en holt de natuur uit. En holt ook mensen uit, zo ontdekte ik deze week. De werkende mens werkt zich het schompes en doet zich dat zelf aan. Waarom eigenlijk?

Dit weekend las ik Agendahedonisme van Tim Grosfeld. Ik pakte het boek op omdat mijn agenda bomvol zit. Grosfeld begint zijn betoog met de onderbouwing dat dit komt door het neoliberale denken. Neoliberalisme promoot individualisme. De individualistische werkende mens wil zich continu efficiënt optimaliseren. Meer bereiken in dezelfde hoeveel tijd. We plannen dagen, avonden, weekenden vol en zijn bereikbaar tijdens vakanties. Time management cursussen en programma’s zijn mateloos populair.

Typisch gevalletje van FOMO (Fear Of Missing Out).

 

De mouse jiggler

Ook dit weekend stond er een artikel in NRC over de mouse jiggler (in goed Nederlands een muiswiebelaar). Wat die doet? De computer de indruk geven dat je actief bezig bent. De mouse jiggler is een waanzinnig succes in de VS. Zonder mouse jiggler loop je het risico dat de werkgever je salaris automatisch corrigeert (gek genoeg altijd naar beneden). Twee onderzoeksjournalisten van de NY Times ontdekten deze salarisaanpassingen omdat je niet hard genoeg lijkt te werken. Even strekken, kop koffie halen, diep nadenken… geen muisbeweging, dat doe je maar in je eigen tijd.

 Dat gebeurt vast niet in Nederland… alhoewel, met al die global corporates…?

 

Efficiëntie is de norm

Stel je eens voor, de werkgever maakt elke 10 seconde een screenshot, houdt het aantal toetsaanslagen bij en de beweging van je muis. Fictie? Nee, realiteit zo ontdekte de NY Times-journalisten. Als individuele medewerker zijn we een klein tandwieltje in een grote profit making machine. Efficiëntie is de norm. Niet alleen voor werk, maar voor alles wat we doen. Cursussen, sport, concerten, vakanties, het moet allemaal zo efficiënt mogelijk omdat het anders onze agenda ontwricht. Help!

 

De vraag is nu waar de macht ligt om dit te doorbreken. Bij de werkgever of de werknemer? Wie stapt er als eerste uit dit hamsterwiel?

Misschien is het nu wel tijd voor JOMO! (Joy Of Missing Out).

Download het werkboek

Download het werkboek en ga direct zelf aan de slag met de Scaling up for impact methode. 

Al 1000+ impact ondernemers gingen je voor

Download het werkboek

Recente blogposts

Wat is de Rockefeller Habits methode?

Waarom Scaling up? Pas de methode toe in je bedrijf

Wat is Scaling up?