Doe meer om je werkgeluk te vergroten

Werkgeluk is een belangrijke randvoorwaarde voor de groei en bloei van een bedrijf. Toch stelt twee derde van de HR-managers dat werkgevers meer moeten doen om het werkgeluk van hun medewerkers te vergroten. Dat blijkt uit onderzoek van opleidingscentrum ScaleUp Impact onder 507 ondernemers en HR-managers. De meest opvallende resultaten vind je hieronder.

Ik ben wel benieuwd naar het WhitePaper

Jonge HR-verantwoordelijken

Niet alle generaties delen dezelfde ervaringen als het om werkgeluk gaat. Vooral hr-managers boven de 60 jaar zien weinig problemen. Jongere HR-managers daarentegen vinden dat er nog veel te winnen is. Bijna twee derde van hen vindt dat hun baas meer zou moeten doen om het werkgeluk te vergroten. Bekijk de visual als je benieuwd bent naar de inzichten van de verschillende leeftijdscategorieën.

Verhouding succes en werkgeluk

Werkgeluk is een belangrijke randvoorwaarde om te zorgen voor groei en bloei van een bedrijf. De overgrote meerderheid van de Nederlandse ondernemers en HR-managers deelt deze mening: werkgeluk is volgens hen een van de belangrijkste voorwaarden voor bedrijfsgroei. Bij mannelijk HR-managers boven de 60 jaar is dat zelfs 90 procent. Wil je weten hoe er door mannen en vrouwen in verschillende leeftijden wordt gedacht over het belang van werkgeluk? Je vindt het in de visual.

Ik wil graag het Whitepaper aanvragen

Intrinsieke motivatie per regio

Het vinden van intrinsiek gemotiveerde medewerkers wordt steeds belangrijker voor bedrijven. Maar ook steeds moeilijker. Gemiddeld ondervindt bijna de helft van de hr-medewerkers hierbij problemen, in Oost-Nederland zelfs 52 procent van de ondervraagden. Benieuwd wat de situatie is in de rest van het land of hoe het er mee staat in je eigen regio? Bekijk dan de visual.

Financiële risico's en ongemotiveerde werknemers

Mensen maken het verschil. Alles begint met de individuele bijdrage aan een organisatie. Het leeuwendeel van de ondervraagden is er dan ook van overtuigd dat medewerkers zonder intrinsieke motivatie de organisatie meer kosten dan ze opleveren. Vooral vrouwelijke managers tussen de dertig en de veertig zien daarvan de financiële risico's. Benieuwd hoe daarover wordt gedacht door de mannen en vrouwen in jouw leeftijdsgroep? De percentages vind je in de visual.

HR-managers en negatieve uitstralingen

Negatieve energie van medewerkers heeft een remmende werking op een bedrijf en kan aanstekelijk werken. Het is daarom belangrijk dat er mensen met eenzelfde, positieve mind-set zijn. Ongeveer een derde van de ondervraagden vindt dat medewerkers die weinig of geen energie uitstralen meer kansen krijgen dan zij eigenlijk verdienen. HR-managers blijken hier iets strenger in te zijn dan hun bazen, de ondernemers. Zie de visual als je wil weten hoe ondernemers en hr-managers hierover denken.

WhitePaper GroeiBloei

Doe meer om je werkgeluk te vergroten