Van one size fits all naar niche-aanpak - verandervisie 5 van 6

Jun 28, 2021

Bij een niche-aanpak is dat wat je levert echt toespits op de behoefte van de doelgroep. Als je de doelgroep echt goed wilt bedienen dan kan het niet anders zijn dat de doelgroep relatief beperkt is. Hoe beperkter je de doelgroep maakt hoe beter je een bedrijf of een individu kunt bedienen. De ultieme niche is maatwerk, ik maak iets speciaal voor jou wat niet reproduceerbaar is. Dat is economisch onrendabel, maar wat je wel kunt doen is een kleine doelgroep en daar een propositie voor maken die goed past op de behoefte die de duidelijk gedefinieerde doelgroep heeft.

Het voordeel van voor bedrijven met een niche-aanpak is dat ze:

  • gefocust zijn op hun markt en de markt goed kennen,
  • dat ze flexibel zijn en klantgericht zodat ze snel kunnen inspelen. elke markt verandert, en
  • ze hebben meer vertrouwen van de markt omdat er meer co-creatie is.

Dus diepte van de kennis, de flexibiliteit, en de klantgerichtheid door focus op de markt.

De niche-aanpak geeft ook veel meer ruimte in de markt, want verschillende bedrijven kiezen een eigen niche in plaats van de ander kapot concurreren. 

Geen klant echt tevreden maar wel winst

One-size fits all dient de efficiëntie, gaaf als je één product hebt waarmee je de hele wereld kunt bedienen. Dit gaat ten koste van dat het product ook de behoefte van ieder individu bij ieder bedrijf invult, maar het is wel efficiënt. Je hebt maar één soort competentie nodig bij je medewerkers, je hebt maar één soort fabriekslijn nodig als je fabrikant bent. One-size fits all werkt goed voor het creëren van winst.

Software pakketten als Word en Powerpoint zijn een goed voorbeeld van ons-size fits all, waarbij je als klant eigenlijk te veel betaald voor wat je nodig hebt en dat je ook maar een klein deel van de opties echt nodig hebt. Deze software is te duur in de aanschaf, maar ook in de opleiding, doordat er allerlei overbodig dingen inzitten. Voordeel is dat je één pakket Word hebt voor de hele wereld. Het nadeel is dat eigenlijk niemand tevreden is.

“Niemand is tevreden met ons product, maar we zijn wel winstgevend.”

Dit wordt nu anders omdat de grenzen van gebruik en verbruik bereikt zijn en dat is waar we nu tegenaan lopen. Het kan op een gegeven moment niet groter.

We zien dat rijke ondernemers en investeerders uit deze one-size fits all markten een groot deel van hun vermogen besteden aan goede doelen, zoals Bill Gates er aan werkt om malaria de wereld uit te helpen. Dit is een slechte ontwikkeling. Wat mooi is dat iemand als Bill Gates, dat wat hij verdient heeft weer teruggeeft aan de maatschappij, om bijvoorbeeld malaria te elimineren. Het nadeel daarin is dat de wereld al meer dan geld genoeg heeft. Er is heel veel geld in de wereld. De wereld zit niet te wachten op meer geld, de wereld zit te wachten op ondernemerschap. 

De wereld wacht niet op meer geld

Mijn pleidooi als ondernemer is ga niet eerst je bedrijf laten groeien en dan verkopen zodat je dan goed kunt doen. Veel ondernemers die succesvol zijn en het bedrijf verkopen, gaan eerst in vastgoed beleggen en vergroten daarmee ook de rijk-arm-dynamiek en daarna geven ze terug.

Wij pleiten ervoor dat ondernemers direct beginnen als impact-ondernemer en daarmee mogen ze voldoende  geld verdienen. Ze zijn dan direct bezig om met ondernemerschap de wereld te veranderen. Ondernemerschap komt niet van de overheid of van corporaties.

We pleiten voor ondernemerschap en niet voor meer geld. 

Waarom maakt ondernemerschap het verschil?

Ondernemerschap is belangrijk omdat we oplossingen nodig hebben die er nu niet zijn. Dat gaat over het manifesteren van ideeën. We moeten anders kijken naar voedselproductie, vleesproductie, hoe we vliegen, hoe we de auto gebruiken, eigenlijk anders kijken naar alles. Het heeft geen zin om moralistisch te zeggen je moet de auto minder gebruiken, maar kijk of er een oplossing voor het probleem is die iemand kan bedenken en in gang kan zetten.

Dat heeft bijvoorbeeld Elon Musk goed gedaan. Hij heeft de elektrische auto ongelofelijk snel door ontwikkeld waardoor elektrische auto’s nu bijna gemeengoed aan het worden zijn. Daar zit de wereld op te wachten. De elektrische auto was er al in 1888, maar niemand van de de grote autobedrijven hebben dit opgepakt en door ontwikkeld want je ging dan tegen je eigen verdienmodel in. 

Wil je weten hoe jij meer rekening gaat houden met de lange termijn voor jullie bedrijf? Neem dan deel aan de masterclass Nieuw Europees Ondernemen.