Van keihard opschalen naar groeien en bloeien - verandervisie 6 van 6

Jun 30, 2021

Scaling up ben ik enthousiast over, groeien moet gewoon gebeuren. Wat mij betreft mag er ook snoeihard gegroeid worden. Het probleem is alleen als je dit kwartaal 100 doet, volgend kwartaal 120, volgend kwartaal 144 doet en het kwartaal daarop 175, dat je alles en iedereen uitwoont, de mensen, het bedrijf, de klanten, tot de hele omgeving.

Als je kijkt naar de natuur is er niets wat snoeihard groeit er is altijd een cyclus van groeien, bloeien, de opbrengst en daarna rust. De vier seizoenen in de natuur zie je overal terug. De enige uitzonder wat altijd snoeihard groeit is kanker en dat is niet wat we willen hebben.

Pleidooi is keihard groeien 

Hoe zou dat anders kunnen? Het pleidooi is dus niet stop dan maar met groeien. Het pleidooi is we gaan keihard groeien, en groeien vreet energie, en daarna wisselen we dat af met een periode dat we gaan bloeien. Bloeien is dat we onder andere tijd en energie stoppen in vieren wat we hebben bereikt met de groei en in het opnieuw ontwikkelen van de mensen.

Als we hard groeien hebben we geen tijd voor ontwikkelen van leiderschap of vakmanschap, dat doen we in een bloeiperiode. In deze periode kijken we naar hoe is  met de mens en maken we de mens beter, ontwikkelen de mens. Na een bloeiperiode is het net als in de natuur weer tijd om knetterhard te groeien. Het gaat meer over de cyclus van groeien en bloeien.

Deze cyclus is duurzaam voor het bedrijf en de medewerkers, en uiteindelijk ook duurzaam voor de winst. Op de lange termijn is het beter voor de winstgevendheid. Het voorstel is dat we gaan groeien en bloeien in plaats van keihard groeien. 

Groeien én bloeien

In plaats van vier seizoenen zijn er twee seizoenen voor de ondernemer, groeien en bloeien. Bij bedrijven gaat het dan over het ene kwartaal groeien en het volgende kwartaal bloeien. In het kwartaal van het bloeien ontwikkelen ze dan de medewerkers of maken ze de systemen eenvoudiger zodat ze daarna weer harder kunnen groeien.

Er zijn ook bedrijven die in het winterseizoen gaan bloeien, en dat betekent dat ze in het winterseizoen wel blijven werken maar afstand nemen van het bedrijf, bijvoorbeeld door geen nieuwe ideeën toe te passen. De ideeën worden opgeschreven. Dit is lastig en tegelijk bevrijdend heeft Pieter zelf ervaren. Na het bloeikwartaal wordt de ideeënlijst erbij gepakt en ontdekken ze dat bijvoorbeeld een kwart van die ideeën echt goede ideeën waren.

Een andere werkwijze van het groeien en bloeien is die ik nu zelf gebruik is acht weken werken in het bedrijf, zoals klanten bedienen, programma’s doen en acquisitie, en vijf weken werken aan het bedrijf. Niet dat ik in de bloeitijd niets doe, maar dan ben ik vooral aan het schrijven, concepten aan het ontwikkelen en met mensen ga ik wandelen en nieuwe inspiratie opdoen. Alles om de volgende acht weken met volle focus, energie en inspiratie in het bedrijf te werken. In die acht weken werk ik niet aan grote dingen, zoals een opleiding bijvoorbeeld. Ook in de groeiperiode begin ik iedere dag met twee uur werken aan het bedrijf, maar ik volg dan geen ontwikkeltraject bijvoorbeeld, dan is de focus op werken in het bedrijf. 

Meer rust en meer resultaat?

Hoe kun je meer resultaat hebben op de lange termijn wanneer je een deel van de tijd besteed aan bloeien?

Door het bloeien, worden producten verbeterd, zijn mensen meer bevlogen, de ruimte hebben om te groeien en de energie weer opladen, waardoor onder andere de klanttevredenheid toeneemt en het ziekteverzuim afneemt. Zodat uiteindelijk niet per kwartaal maar op langere termijn de winst toeneemt.

De bedrijven die authentiek impact bewerkstelligen en daar hun identiteit omheen bouwen en voor staan, komen makkelijker aan mensen, de goede mensen blijven langer verbonden aan het bedrijf en zijn bereid om voor een iets lager salaris te werken en vragen niet om absurde bonussen. Dit komt omdat ze mee willen bouwen aan het bedrijf en de impact die het bedrijf heeft.

Dat zie je allemaal niet in de winst & verlies rekening van het kwartaal. De waardecreatie voor alle stakeholders is op de lange termijn beter.

Wil je van keihard opschalen naar groeien en bloeien? Doe dan mee met de masterclass Nieuw Europees Ondernemen. We zien je graag daar.