Tijdsperspectief van korte termijn naar lange termijn - verandervisie 4 van 6

Jun 25, 2021

De kortetermijnfocus geldt vooral in het Anglo-Amerikaanse omgeving en de langetermijnfocus zien we vooral terug bij Europese ondernemers.

Het korte termijn Anglo-Amerikaanse denken is bijna altijd een kwartaal. De aandelenbeurzen fluctueren omdat kwartaalresultaten tegen- of meevallen. Alles is er op gericht om de kwartaalresultaten, dit kwartaal, zoveel mogelijk worden behaald. Een heerlijk eenvoudig model in die zin.

Erno vertelt over een ervaring bij een werkgever waar ze aan het einde van het kwartaal geen kantoorartikelen meer mochten kopen, zelfs geen kopieerpapier. Als we dan nog wilden printen moesten we dat papier ophalen bij het centrale kantoor beneden van het bedrijfsverzamelpand. Dan kwam de factuur de volgende maand, in het nieuwe kwartaal. Met dit soort acties werd geprobeerd de kwartaalresultaten te beïnvloeden. Ik begreep er niets van.

Pieter deelt een ervaring over een vertegenwoordiger van een softwarebedrijf die aan het einde van het kwartaal langs kwam en vroeg of Pieter nog 150 licenties wilde kopen. Als hij ze nu niet nodig had, maar waarschijnlijk wel volgend kwartaal, dan werd gevraagd of hij ze nu alvast kon kopen en betalen. Dan kreeg hij extra korting en dat waren beste goede deals, maar eigenlijk was het vreemd. Je schuift de omzet naar voren en het volgende kwartaal heb je hetzelfde probleem, dus dan doe je dat weer. Het is een bijzondere vraag aan je klant, wil je nu een paar licenties kopen?

In de autohandel zie je het ook. Nieuwe auto’s worden verkocht terwijl er nog geen koper voor is. De voorraad gaat van de balans van de fabrikant en komt op de balans van de private dealers in de diverse landen.

De lange termijn voor die Europese bedrijven en familiebedrijven ligt anders. Pieter vertelt over de tijd dat hij zijn boek de betekenisformule onder andere schreef bij hotel Wesseling in Dwingelo, omdat dat het oudste hotel is van Nederland. De eigenaar van dit moment is de 13e generatie en het hotel is opgericht in 1662. De eigenaresse vertelde, we zijn een sociale ontmoetingsplaats voor de mensen om ons heen, we creëren werkgelegenheid en ik zorg goed voor het bedrijf en draag het over naar de volgende generatie.

Dat is pas echt lange termijn. Het gaat niet over dit kwartaal, maar een veel langer perspectief in de tijd naar de volgende generatie.

Er is een interessante oefening om te werken met de lange termijn in de kwartaalritmes van scaling up. In zo’n ritme kun je prima een kwartaaldoel stellen, behalen en vieren. Ter aanvulling kijk je dan bij iedere beslissing die je neemt, welke invloed heeft deze beslissing over drie maanden, drie jaar en dertig jaar. Hiermee kun je ontdekken dat sommige beslissingen totaal niet belangrijk zijn over drie of dertig jaar. Tegelijk kunnen sommige beslissing nu niet zoveel effect hebben maar over drie en over dertig jaar juist wel.

Dat is het verschil in mindset, focus op dit kwartaal en alles daarna zien we dan wel weer, naar als ik nu iets doe dan kan effect hebben voor de toekomst.

Als ondernemer kun je dit praktisch organiseren door bij grote beslissingen te bepalen wat is de invloed van deze beslissing over drie maanden, drie jaar en dertig jaar?

Van een lange termijn perspectief loop je niet het risico dat je minder gedreven bent maar je kan het risico dat je iets aan snelheid verliest, omdat je verder moet kijken dan je neus lang is. Dat kost even tijd. Het kost ook denktijd en hersencapaciteit. Wat het oplevert is dat je nu voor een deel betere beslissing neemt omdat je de toekomst al meecalculeert in je beslissing.

Wil je weten hoe jij meer rekening gaat houden met de lange termijn voor jullie bedrijf? Neem dan deel aan de masterclass Nieuw Europees Ondernemen.