Van human resource naar human doing - verandervisie 1 van 6

Jun 15, 2021

Nieuw Europees Ondernemen introductie met Pieter van Osch - zes verandervisies dit is deel 1.

We kijken in deze visies telkens naar de Anglo-Amerikaanse manier van ondernemen en het nieuwe Europese ondernemen.

We zijn in Nederland human resource als term gewend, het vakgebied heet human resource management. We zien de mens als middelen en deze middelen kun je  managen.

Organigrammen, de bekende hark, zijn gecentreerd rond het managen van middelen, waaronder mensen. Mensen die passen in een functie, een soort mal, en die moeten dan zo efficiënt mogelijk zijn want daarmee krijg je een optimale opbrengt uit je (menselijke) middelen.

Rijnlands

Als we teruggaan naar de Rijnlandse principes, teruggaan want het is vertrouwd van voor de tweede wereld oorlog maar ze zijn nu ook weer nieuw, dan is in het Rijnlands denken de mens niet een middel maar meer een doel. Vakmanschap is een heel duidelijk element in het Rijnlandse denken.

Vakmanschap is meer dan alleen een ambacht, iedere rol of functie in het bedrijf kan vakmanschap ontwikkelen. Een vakman/vrouw heeft als doel om zichzelf continu uit te dagen, ontplooien en te verbeteren om steeds de beste zijn in de rol.

In een Anglo-Amerikaanse omgeving geldt dit niet want dan kom je gewoon naar je werk, je doet je werk want dat is wat in die mal past.

Human doing

Bij human doing gaat het over het vakmanschap, over het invullen, de beste willen zijn en werken aan je persoonlijke ontwikkeling om de beste te blijven.

De leerling - gezel - meester gedachte past niet in het Anglo-Amerikaanse denken wel in het Europese. Het is één van de Rijnlandse principes. Ik kom als leerling binnen in het bedrijf ook al ben ik ervaren in mijn vakgebied, dan wordt gecoacht en begeleid door een gezel, die weer op zijn beurt gecoacht en begeleid wordt door de meester.

Mensen worden hierdoor uitgedaagd om zicht te ontwikkelen. Die prikkel is afwezig in het human resources management.

Visie

Je begint met een visie:

  • Ga je voor de hoogste efficiëntie en de hoogste winst? In de Anglo-Amerikaanse omgeving is die winst meestal alleen voor de aandeelhouder. 
  • Of, ga je voor de hoogste waarde die je levert aan de omgeving en andere stakeholders? Voor die hoogste waarde heb je nodig dat mensen het beste leveren en steeds in staat zijn om het beste te leveren. Daarmee is het vakmanschap en het ontwikkelen van mensen zo belangrijk omdat je daarmee de hoogste waarde levert aan klanten en alle stakeholders.

Wil je weten hoe dit kan werken voor jouw bedrijf of organisatie? Neem dan deel aan de masterclass Nieuw Europees Ondernemen.