3 ondernemersthema’s voor 2016

Dec 30, 2020
Wat heeft de wereld in 2016 nodig? Elk jaar zijn er 3 duidelijke thema’s. Maar dit jaar is dat anders. Het lijkt wel of onze wereld alles nodig heeft! Toch formuleer ik 3  ondernemersthema’s voor 2016.

betekenisvolle energie mobiliseren

zelf ergens voor gaan en staan, zinvolle dingen doen met hart en ziel, energie mobiliseren bij verbonden mensen en daarmee zaken in beweging krijgen. Laat mensen en zaken los die energie kosten. Belangrijke woorden: hyperspecialisatie, vakmanschap, vertrouwen.

spelend ondernemen

je bestaande spel spelen als de beste, de allerbeste en tegelijkertijd nieuwsgierig ontdekken welk spelen en spelregels je nog meer kunt definiëren, welke medespelers je kunt zoeken en welke relevante resultaten je kunt boeken. Stop met uitgekiende plannen. Want het gaat uiteindelijk om het spel én de knikkers. Belangrijke woorden: laserfocus, meesterschap, experimenteren.

groeien & bloeien

nieuwsgierig ontdekken en leren wat wel werkt en niet werkt en wat het potentieel is dat in je bedrijf zit, genieten van de reis en het vieren van successen. Het is geen tijd meer van groter, groter, groter en meer, meer, meer. Belangrijke woorden: nieuwsgierig, genieten, vieren.
Vooral dat bloeien vergeten we even. Ik kom veel teams tegen die vergeten om successen te vieren. Of even stil te staan bij de afgelopen tijd. De blik is altijd naar voren gericht en op groter, groter, groter.

Maar is het niet tijd voor beter, beter, beter?

Wat denk je: zijn dit betekenisvolle thema’s voor 2016? Welke thema’s spelen bij jou in 2016?