De Scaling Impact-methodiek is vastgelegd in het boek ‘De Betekenisformule’ van Pieter van Osch, met een voorwoord door Verne Harnish.


DE BETEKENISFORMULEIn essentie een zeer eenvoudige formule: 

Betekenis = Profit * Purpose.

Maximale Profit maal maximale Purpose levert maximale Impact.

Een eenvoudige formule waarachter veel praktische tools schuil gaan.

De tools zijn zo praktisch, dat je ze de volgende dag in je bedrijf kunt toepassen.
Impact = Profit * Purpose

Verdere uitwerking van de betekenisformule leidt tot vijf beslissingen om te nemen en door te voeren:


de beste mensen op de goede plek. 

De menselijke maat is allesbepalend voor succes zonder gedoe en gedonder. Zou jij vandaag met enthousiasme weer iedereen opnieuw aannemen?


een onderscheidende strategie

Hoe onderscheidender de strategie, hoe meer waarde je voor je stakeholders levert. Stakeholders weten je bedrijf ook gemakkelijker te vinden. Kan iedereen in je bedrijf de strategie in één en dezelfde zin verwoorden?


een uitvoering zonder gedoe en gedonder.

Discipline maakt je vrij. Scherpe prioriteiten, slimme getallen en een overlegritme dat werkt zijn de ingrediënten. De meest efficiënte uitvoering leidt tot financieel succes en leidt niet af van waar het werkelijk om gaat. Is jouw bedrijf nu het meest winstgevende bedrijf in de branche?


cashflow als zuurstof voor groei.

Als de cashflow opdroogt, dan is er geen zuurstof meer voor groei. Cashflow moet je in staat stellen, niet afremmen. Hoeveel noodzakelijke beslissingen heb je de afgelopen zes maanden niet kunnen nemen vanwege cashflow-beperkingen?


impact: your business as a force for good.

Je wilt succes creëeren door sociale waarde te leveren. Je wilt impact die verder gaat dan alleen je bedrijf en je klanten nu. Hoe definieer je impactdoelstellingen en meet je voortgang op impact?

ScaleUp Impact maakt ondernemers en hun leiderschapsteam klaar voor de toekomst met inspirerende trainingen op basis van praktische tools. We vinden het belangrijk dat je dat met je team doet. Dat gaat niet altijd sneller, maar brengt je bedrijf wel duurzaam veel verder.

De Scaling Impact-aanpak is gebaseerd op educatie voor ondernemers met praktische tools, onmiddellijke toepassing en het leren en verbeteren van je bedrijf.

Wil je meer weten? Bekijk hier aan welke events je nu kunt deelnemen. Of neem contact op met één van onze impactondernemers om te sparren welke mogelijkheden er zijn. Wat de uitkomst van dat gesprek ook is… we beloven je op z’n minst één eye-opener die je onmiddellijk kunt toepassen!